пʼятниця, 26 квітня 2013 р.

Учнівське самоврядування в КПЛ

Президент Васютич Вероніка.


Учнівське самоврядування 
Ковельського професійного ліцею

Учнівське самоврядування – добровільне об’єднання учнів, мета якого – сформувати в дітях почуття господаря навчального закладу, вміння співробітничати на принципах партнерства, гласності, демократизму.


Головним завданням учнівського самоврядування є формування й розвиток соціально-активної, гуманістично спрямованої  особистості з глибоко усвідомленою
громадською позицією, почуттям національної самосвідомості.
Учнівське самоврядування є організацією, що складається з людей, створена людьми і діє для людей.
 Символами учнівського самоврядування ліцею є: Герб та Гімн ліцею.

 В Ковельському професійному ліцеї учнівським самоврядуванням керує Рада командирів. Кожен учень в групі обов’язково має якесь доручення, відповідає за певну ділянку роботи. Питання поставлено так, щоб кожен учень відчував свою значимість, свою вагу в колективі і, зрозуміло, це заставляє його з усією відповідальністю ставитись до цього доручення.
 Структура учнівського самоврядування в Ковельському професійному ліцею:

Найцікавішими заходами, що проведені за участю міністерств учнівського самоврядування можна вважати такі: 45-річчя ліцею, день ліцею, новорічний вечір…
В нашому ліцеї проводився відбірковий етап обласного дебатного турніру серед учнів ПТНЗ. Перед початком дебатного турніру відбулося урочисте відкриття кімнати учнівського самоврядування Ковельського професійного ліцею.

А про все, що в нас відбувається, можна дізнатися на нашому сайті та з газети “Ліцеїст”, яка видається нашими учнями: редакторами, журналістами, фотокореспондентами, художниками. Всі номери газети зберігаються в ліцейному музеї для прийдешніх поколінь.

А взагалі-то, учнівське самоврядування не просто гра, це підготовка молодих громадян, з активною життєвою позицією до життя в сучасному демократичному, разом з тим такому складному і не передбачуваному світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар