четвер, 11 квітня 2013 р.

Виховна година «Тільки пам’ять не сивіє»

11 квітня о 08:30 в актовому залі гуртожитку відбулася тематична виховна година «Тільки пам’ять не сивіє» присвячена міжнародному дню звільнення в’язнів фашистських концтаборів.
Друга світова війна - одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. Фашисти хотіли зруйнувати все, що було створено розумом та працею людей. А що вони хотіли зробити з населенням України? Частину його знищили, частину перетворили в рабів.

Учні групи № 14 («Слюсар з ремонту автомобілів») та групи № 12 («Перукар; манікюрниця») підготували і провели виховний захід з використанням мультимедійних засобів. Досить вдало було підібрано матеріал з висвітленням проблеми Голокосту на Україні. Для ознайомлення присутнім було продемонстровано невеликий фрагмент фільму «Бабин Яр». Учениця групи № 12 Свиридюк Неля продекламувала вірш Є.Євтушенка «Бабин Яр». Також учні ознайомили з «насадженою Третім рейхом системою концентраційних таборів: Дахау, Бухенвальд, Освенцім». На завершення виховного заходу ученицею Пісоцькою Оленою було зачитано фрагмент Елізер Берковіц «Спочатку був зойк».

Своїми болючими споминами поділилась з присутніми колишній в’язень концтабору Юзік Клавдія Василівна.

Біль вщухає... Проте не дають спокою спогади, які щоночі приходять уві сні страшними кошмарами. А ще іноді нагадують про себе травми, отримані під час ув’язнення. Ці болючі спомини, змушують колишніх в’язнів розповідати пережите, адже, можливо, саме завдяки цим подіям та фактам прийдешні покоління матимуть можливість зрозуміти як, де, в яких умовах та за яких обставин позбулися життя тисячі українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар