середу, 13 листопада 2013 р.

Тиждень рідної мови



Традиційно в державі 9 листопада святкується День рідної мови. В зв'язку з тим, що в цьому році це – субота, то в Ковельському професійному ліцеї проведення Дня рідної мови було перенесено на 8, 11, 12 листопада. Свято проводилося під егідою учнівського міністерства освіти (міністр – Вересоцька Ірина, куратор – Орловська Т. О.).
В рамках тижня були проведені ліцейні конкурси знавців рідної мови ім. П.Яцика та мовно-літературний ім. Т. Г. Шевченка.

Переможцями конкурсів стали: Ткачук Ольга – гр. 35, Пасевич Ірина – гр. 22, Хацер Юлія – гр. 22.
11 листопада учні ліцею взяли участь у написання радіодиктанту національної єдності. Найбільшу активність проявили учні груп 11,14, 21, 22, 23,  а переможцями стали Вересоцька Ірина – гр. 21, Романюк Анна – гр. 21, Приступчук Катерина – гр. 11.
В програмі Дня також проведено виховні та інформаційно-просвітницькі години в навчальних групах, виховні заходи в гуртожитку, огляд-виставку літератури в бібліотеці, різноманітні вікторини та конкурси.
Так, цікавою була виховна година „Рідна мова – пісня солов'їна” в групі № 12 (класний керівник Конашук О. П.).
А з учнями гр. 13 було проведено відкритий виховний захід „Рідна мова калинова” за участі класного керівника Демчук Н. В., провідного бібліотекаря Дятел Н. М., художнього керівника Кіпеня С. О.
Приємно, що в заходах, присвячених рідній українській мові були задіяні практично всі учні навчального закладу. Так виховується патріотизм.

Немає коментарів:

Дописати коментар